verkeerssituatie

Rijrichting bij de school

Bij het halen en brengen van de kinderen zijn er soms gevaarlijke situaties bij school. Draaiende auto’s, auto’s van beide kanten die bijna niet langs elkaar kunnen (de bus)… en daar tussendoor de (uw) rennende en fietsende kinderen.

Wij vragen de ouders om (als u met de auto komt)  de school vanuit één richting te benaderen bij het brengen en halen van uw kind(eren) en daarna ook verder te rijden. Dus niet te draaien!

Vanuit de Waterweg (Ruwendaalseweg) de Leembruggerweg op naar de school toe en via de Vikarienweg weer richting huis. Voor de één op de heenweg iets verder, voor de ander op de terugweg… Als we dit allemaal doen wordt het vast veiliger!!!

De oversteek

De school ligt aan de Nijkerkerstraat tussen Nijkerk en Putten. Op wisselende tijden is deze weg erg druk. Om veilig over te steken hebben we hulp van oversteekouders. Deze staan 's morgens van 08.15 uur tot 08.30 uur en ‘s middags een kwartier voor schooltijd bij de oversteekplaats aan de Nijkerkerstraat. De taak van de ouders is de kinderen signaal te geven wanneer het veilig is om over te steken. Om wettelijke redenen is het niet mogelijk verkeer tegen te houden. We mogen wel een oranje jas dragen. Gelukkig zijn er matrixborden aanwezig die automobilisten wijzen op onze overstekende kinderen en een maximum snelheid van 50 kilometer per uur aangeven. Als u ten zuiden van de Nijkerkerstraat woont, kunt u een telefoontje verwachten om mee te doen aan de grote groep oversteekouders. Vele handen maken licht werk.

Wilt u er ook voor zorgen dat de leerlingen niet te vroeg op de oversteekplaats staan.